طراحی سایت چیست؟⭐هر آنچه که باید در مورد طراحی سایت بدانید
سایت ها برای طراحی شدن، اصول و قواعد خودشان را دارند که عدم توجه به این قوانین، نتیجه ای به جز نابودی و شکست ندارد. اگر نمی دانید این اصول و قواعد چیست، در ادامه با ما همراه باشید؛ زیرا می خواهیم در مورد طراحی سایت و مسائل مرتبط با آن نکاتی را بیان کنیم.
طراحی سایت چیست؟ پیش نیاز طراحی سایت کدام است؟
اولین موضوعی است که می بایست در مورد سایت ها بدانید این است که آنها از قبل وجود ندارند. یک کارفرما باید به خود آید، تصمیم بگیرید که به شکل متفاوتی در دنیای کسب وکار فعالیت کند و بعد به طراح سایت مراجعه کند؛ این اولین قدم برای تولد یک سایت است. وقتی طراحی دست به کار شده و سایتی را طراحی می کند، آن وقت است که سایت به دنیا می آید و پا در دنیایی می گذارد که پر از ناشناخته هاست. برای طراحی سایت و برای آنکه یک سایت خلق شود، باید زیرساخت هایی را فراهم کرد که از جمله آنها می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
1- دامنه؛
دامنه سایت، همان آدرس سایت است. دامنه یکی از اختصاصی ترین پارامترهای هر سایت به شمار می رود. اسم دامنه بهتر است نزدیک به کسب و کار باشد؛ این مورد به سئوی سایت کمک فراوانی می کند. معروف ترین دامنه ها، com، org و net هستند. ما دامنه ir هم داریم که مختص سایت هایی است که در داخل کشورمان فعالیت می کنند. دامنه های دیگری نیز وجود دارد که از آن جمله می توانیم اینها را مثال بزنیم: biz، pro، tv ، edu و غیره.
2-سرور و هاست؛
اگر نمی دانید دیگر پیش نیاز طراحی سایت چیست، باید بگوییم سرورها هستند. سرور، رایانه ای همیشه روشن است و داده های سایت را در خود نگهداری می کند. سرورها فضای زیادی برای ذخیره سازی اطلاعات دارند و قدرتشان برای پردازش اطلاعات، مثال زدنی است. اگر سرور خاموش شود، اطلاعات سایت هایی که در این سرورها ذخیره شد، از دسترس خارج شده و اصطلاحا گفته می شود که سایت در دسترس نیست. سرورها به بخش های متفاوت تقسیم بندی می شوند که به آنها هاست گفته می شود. هر هاست در سرور می تواند یک وب سایت را میزبانی کند.
با مراحل انجام پروژه طراحی سایت آشنا شوید!؟
حال که می دانید طراحی سایت چیست و برای آن به چه چیزهایی نیاز است، خوب است با مراحل طراحی سایت نیز آشنا شوید. برای داشتن یک سایت حرفه ای و کاربر پسند باید مراحل زیر به درستی طی شود:
اولین و مهم ترین کاری که برای طراحی سایت باید انجام شود، انتخاب یک نام درست و مناسب برای سایت، یا همان انتخاب دامنه است. اگر به طراحان سایت حرفه ای مراجعه کنید آنها به شما می گویند که بهتر است دامنه سایت به نوع خدماتی که ارائه می کنید، نزدیک باشد.
مرحله بعدی از طراحی سایت، انتخاب یک روش مناسب برای طراحی و تعیین کردن نوع سایت است. سایت ها یا کد نویسی شده اند و یا با کمک سیستم های مدیریت محتوایی طراحی می شوند. با توجه به نوع کسب و کار و با در نظر گرفتن توقعاتی که کارفرما از سایت و فعالیت در آن دارد یکی از این دو روش انتخاب می شود. به خاطر داشته باشید، سایت ها یا دینامیک و پویا هستند، و یا استاتیک و ثابت. سایت های دینامیک را مدیریت سایت هم می تواند تغییر دهد، اما سایت های استاتیک فقط و فقط توسط طراح سایت قابل تغییر هستند.
بعد از آنکه سایت به صورت کامل طراحی شد، طراح، آن را به کارفرما نشان داده و ایرادات احتمالی را برطرف می کند. بعد از آنکه سایت از همه نظر مورد تایید کارفرما قرار گرفت، در بستر اینترنت قرار گرفته، منتشر می شود و کاربران می توانند آن را مشاهده کنند.
اصول طراحی سایت چیست؟
اصول طراحی سایت چیست، از جمله سوالات مهمی است که باید به آن نیز پاسخ داد. طراحی سایت مقوله ای است که اصول و قواعد خود را دارد و همان طوری که در بالاتر نیز اشاره کردیم، بی توجهی به آن، سایت را به نابودی می کشد. از جمله مهم ترین اصول طراحی سایت می توان به این ها اشاره داشت:
1- از یک فونت مشخص در طراحی سایت استفاده شود؛
یکی از مهم ترین اصول طراحی سایت فونت هایی است که در آن استفاده می شود. در سایت هایی که تنوع فونت ها در آن بالا است، حجم صفحه بیشتر شده و سرعت لود سایت کاهش پیدا می کند. در ضمن، متنوع بودن فونت، در سایت های حرفه ای به چشم نمی خورد؛ زیرا گاهی اوقات، فونت ها از نظر ظاهر با هم تناسب ندارند و این باعث شلوغ شدن سایت و نوشته ها می شود.
2- عکس های سایت باید مرتبط باشند؛
متاسفانه مشکلی که برخی مواقع در طراحی سایت مشاهده می شود، استفاده از عکس های غیر مرتبط است. عکس ها باید با برند شما از نظر سبک و رنگ بندی تناسب داشته باشند؛ به این شکل، کاربر در هر صفحه با یک وجه جدید از برند شما رو به رو نمی شود. در ضمن، با انتخاب درست و به جای عکس ها می توان به حفظ نظم در سایت نیز کمک کرد.
3- به روانشناسی رنگ ها توجه شود؛
از دیگر اصول و قواعد در سایت می توان به روانشناسی رنگ ها اشاره کرد. استفاده به درست و به جا از رنگ ها باعث می شود که سایت بتواند وارد تعاملات احساسی با کاربر خود شود. رعایت این اصل، نتایج خوبی با خود به همراه خواهد داشت. برای مثال، رنگ نارنجی افراد را تشویق می کند که اقدامات فوری در سایت انجام دهند و یا رنگ قرمز با افزایش انرژی کاربر، به صورت کاملا ناخودآگاه احساس فوریت را در او ایجاد می کند.
کلام آخر
در مورد طراحی سایت صحبت کردیم و سعی کردیم برخی از جذاب ترین و مهم ترین اصول آن را بیان کنیم. امیدواریم مطالب بیان شده باعث تغییر دیدگاه شما نسبت به این مقوله شده باشد.